Udvalgt erhvervserfaring

August 2022 –: Journalist hos KøbenhavnLIV, JFM

Hos KøbenhavnLIV dækker jeg hovedstaden bredt, men primært børn og unge som er mit stofområde. På KøbenhavnLIV er der et stort fokus på digital udvikling, og jeg har i stillingen i høj grad fået styrket min evne til at bruge data som udgangspunkt for min journalistik – i særdeleshed har jeg fået skærpet min evne til at lave fængende rubrikker og få historierne bredt ud på digitale platforme. Jeg fungerer også som stedfortrædende jourhavende og er praktikantvejleder.

Dec. 2019 – juli 2022: Journalist hos Frederiksborg Amts Avis og Ugeposten, Sjællandske Medier

Som lokaljournalist på et dagblad og en ugeavis i Gribskov arbejdede jeg med næsten alle stofområder, men jeg beskæftigede mig især med krimi og ældreplejen. For mit arbejde med de to stofområder har jeg modtaget guld i nyhedsprisen, sølv i debatprisen og bronze i ildsjæleprisen ved Danske Mediers Ugeavisernes Årspriser.

Inden for ældreområdet har jeg lavet kritisk, undersøgende journalistik, hvor jeg blandt andet har belyst kommunens svigt at borgere gennem aktindsigter, dybdegående interviews og systematisk research.

Inden for krimi har jeg formået at løfte niveauet for dækningen på redaktionen ved at holde øje med retslisterne, følge udvalgte sager tæt og opbygge et tillidsforhold til politikredsen i Nordsjælland. Udover den daglige dækning lavede jeg også to succesfulde podcasts, hvor jeg gik i dybden med to verserende drabssager.

Januar – maj 2022: Jourhavende hos Sn.dk (internt vikariat), Sjællandske Medier

Som jourhavende på webredaktionen fik jeg især trænet min evne til at holde mange bolde i luften, lave fængende rubrikker og publicere, mens tingene udspiller sig. I ydertimerne dækkede jeg egenhændigt næsten hele Sjællandsområdet, hvor jeg blev styrket i at rykke hurtigt og effektivt, særligt inden for 112-nyheder. Jeg var derudover ansvarlig for at udbrede podcasts i koncernen, blandt andet ved undervisning af kollegaer.

April – nov. 2019: Kommunikationsmedarbejder hos Lundtoftegade,
Boligselskabet AKB København

Hos det almene boligområde i Lundtoftegade på Nørrebro var jeg ansvarlig for al intern og ekstern kommunikation – med særligt fokus på, at området dengang var på ghettolisten: Jeg fik stablet beboerbladet Lundposten på benene, hvor jeg fungerede som både redaktør, skrivende, layouter og fotograf. Derudover var jeg ansvarlig for video- og billedproduktion, sociale medier, hjemmeside, pressemeddelelser, layout af plakater og flyers.

Okt. 2018 – marts 2019: PR-ansvarlig hos Street Food District

Hos Street Food District var jeg primært ansvarlig for presseomtale, -kontakt og –rådgivning for madmarkederne Reffen, Broens Gadekøkken, Storms Pakhus og restauranten Toldboden. Jeg lavede pressemeddelelser og -events, opslag på Instagram og Facebook, hjemmesideudvikling, nyhedsbreve og B2B-markedsføring.

August 2017 – sept. 2018: Podcastproducent hos Fyens Stiftstidende (freelance), JFM

Jeg stod bag avisens første store satsning inden for podcasts, serien ’Historier vi aldrig glemmer’, der løb over to sæsoner. Senest producerede jeg krimi-podcasten ’Stop stenkasteren’, hvor jeg med to kollegaer forsøgte at finde nye spor om stenkasteren på den fynske motorvej. Jeg var involveret i produktionerne fra start til slut: Udviklede konceptet, fandt historierne, interviewede, skrev manus, redigerede, fik produceret underlægningsmusik og udformede og eksekverede en lanceringsplan. Derudover oplærte jeg også mine kollegaer i at lave podcasts undervejs.

August 2016 – juli 2017: Journalistpraktikant hos Fyens Stiftstidende,
JFM

På avisen lærte jeg at mestre alt fra nyheder, portrætter, baggrund, features til reportager på skrift. Jeg lærte også at tænke mine produktioner ind i en digital virkelighed, hvor videoer, tidslinjer, interaktive kort, Facebook Live og meget mere er en selvfølgelighed. Jeg var i perioder også ansvarlig for redigering af artikler, planlægning af udgivelse på både Facebook, web og i printavisen, samt noteproduktion, henvendelser fra læsere og moderation af kommentarspor.

2012 – 2014: Tekstforfatter, konceptudvikler og projektleder hos Kommunikationsbureauet København

Fra mit job på Kommunikationsbureauet København er jeg godt rustet til at finde løsninger på kommunikationsudfordringer. Jeg var ansvarlig for både koncept- og tekstproduktion samt projektledelse af kampagner på tværs af platforme, og jeg har derfor et godt kendskab til udarbejdelse af strategier, kampagneplanlægning og den praktiske eksekvering.

 
Uddannelse

August 2023: Stud.jur., Syddansk Universitet

2018: Kandidat i Journalistik og Dansk, Roskilde Universitet

2013: Bachelor i Journalistik og Dansk, Roskilde Universitet

 
Krimi-efteruddannelse

Jeg er umættelig og opsøger hele tiden ny viden om især politiet og retsvæsnet. Det betyder også, at jeg med jævne mellemrum holder mig opdateret om stofområdet på kurser, hvor jeg også stifter bekendtskab med nøglepersoner.

Oktober 2022: Studietur med Politi- og retsreporternes forening

Møder med politiet, kriminolog, afhoppervirksomhed og andre nøglepersoner, der gjort mig klogere på situationen i Malmø og Gøteborg.

Sept. 2021: Kurset ‘Efterforskning – i virkeligheden’

På kurset fik jeg indblik i detaljerne af en efterforskning, så jeg stiller endnu skarpere spørgsmål og finder på nye, anderledes vinkler: Fra de første forhør og vidneberetninger over de kriminaltekniske undersøgelser til de retspatologiske og retsgenetiske resultater.

Juni 2021: Studietur med Politi- og retsreporternes forening

Møder med den nye politiskole i Vejle, Den uafhængige politiklagemyndighed, Østjyllands Brandvæsen, Østjyllands Politi og retsmediciner.

Maj 2021: Kurset ‘Strafferet for journalister’

I selskab med en juraprofessor blev jeg klædt endnu bedre på til at forstå strafferet til brug i det daglige journalistiske arbejde – lige fra grundlovsforhør og tiltale til endelig domsafsigelse og anke.

Sept. 2020: Kurset ‘Krimireporter: Fra forbrydelse til straf’

Jeg fik en grundig indføring i teoretisk og praktisk viden, så jeg blev klædt på til at navigere i mødet med både politi, kriminelle, retsvæsen, retsmedicinere og fængselsvæsen m.v. i jagten efter information – samt kontaktinformationer på nøglepersoner og en opdatering på den nyeste udvikling i myndighedernes organisering, nye kriminalitetsformer og efterforskningsmetoder.

Læs mine anbefalinger.